Sähköpyörällä taitat työmatkasi ilman hikoilua ja hoidat arkiliikkumisen ilman huolta parkkipaikan löytämisestä. On myös tutkittua, että kokonaisliikkumisesi kasvaa sähköpyörän madaltaessa pyöräilyn kynnystä. Avustustason voit valita mieleiseksesi ja ylämäet eivät ole enää taluttamista vaan pyöräilyä varten. Miltä kuullostaisi ikuinen myötätuuli?

Miksi sähköistää oma polkupyörä?

Oman polkupyörän sähköistäminen on järkevä tapa hankkia sähköavusteinen polkupyörä. Tuttu runko on jo valmiina eikä uutta pyörää tarvitse ostaa tai vanhaa myydä. Valmis matalimman tason markettisähköpyörä  saa alle 1000€, mutta tällöin kannattaa varmistaa varaosien saatavuus ja huoltomahdollisuudet. Akku on sähköistyssarjan kallein osa ja siitä on helppo tinkiä. Alan liikkeessä edullisimmat sähköpyörä 250W maksavat n.1800€  ja hyvät 500W 2500€ ->

Oman polkupyörän sähköistämällä säästät polkupyörän rungon ja muita kuluja hinnassa, joten esimerkiksi 500W moottorin 14,5ah akun saa asennettuna omaan pyörään kiinni n.1060€, siinä missä valmis vastaavan tehoinen pyörä maksaa alan liikkeessä 2500€

Parasta on kuitenkin tarjota tutulle polkupyörälle uusi elämä ja aloittaa ehkä tauolle jäänyt pyöräily uudestaan tai vain päästä kätevästi paikasta toiseen.

Haluamme tuoda laadukkaan sähköavusteisen pyöräilyn ilot jokaisen jyväskyläläisen ulottuville!

Onko sähköavusteinen pyöräily kuntoilua?

Tätä meiltä kysytään usein. Vastaus kuuluu. Kyllä on! UKK instituutin mukaan sähköpyöräily yltää mainiosti terveysliikunnan tasolle. Kuvaavaa on verrata sähköavusteista pyöräilyä ennemminkin auton käyttöön arkiajossa. Kilometrejä tulee huomaamatta kerrytettyä ja sähköpyörä toimiikin monelle askeleena kunnon kohottamiseen. Lähtötason ollessa kovempi voidaan lisätä kuormitusta vähentämällä avustustehoa ja sähköpyörän kannustaessa valitsemaan pyörä auton sijasta arkiajoon nostaa kokonaiskuntoilun määrää ja reittiinsä voi valita myös jyrkkiä ylämäkiä.   

Sähköpyörän kustannukset vs auto?

Sähköpyörä on kertaostos ja pyörän kustannukset ovat pienet, siinä missä auto kuluttaa polttoainetta.  Sähköpyörä kannattaa huoltaa kerran vuodessa, jolloin pyörälle tehdään normaali pyörähuolto ja sähköosat tarkastetaan. Akun käyttöikä on tavallisesti 3-5 vuotta, jonka jälkeen se kannattaa uusia. Sähköpyörän kustannukset hankintahinta mukaanlukien ovat näin ollen esimerkiksi neljässä vuodessa n. 1800€ (1200€+4*150€) siinä neljässä vuodessa missä auton kustannukset ilman hankitahintaa 10 000€ – 22 400€ (lähde: omalaina.fi)

Onko sähköpyöräily kivaa?

No on! Sähköavusteinen polkupyörä on paras vaihtoehto kaupunkiliikkumiseen ja alle 5km työmatka-ajoon. Matkaan lähdettyä ei mieti matkan kuormitusta vaan matkan kestoa ja reittiä, vaikkapa järventantaa pitkin. Polttoainekuluja ei tule eikä tästä bussista voi myöhästyä. Voidaan sanoa että sähköpyörä avaa elämäsi täysin uusille mahdollisuuksille elämyksille!

Sulje valikko