Jyväskylän sähköpyörä Oy tarjoaa polkupyörien sähkömuunnos palveluita, uusien sekä vanhempien sähköpyörien huoltoa, muiden sähkökulkineiden huoltoa, litiumakkujen uudelleenkennotuksia, akkuhuoltoja sekä muita alaan liittyviä palveluita.

Jyväskylän Sähköpyörä Oy on alunperin syntynyt henkilökohtaisesta intohimosta sähköpyöräilyyn.
Keväällä 2018 oli ajatus että sähköpyöräily tulee olemaan väistämätön edistysaskel pyöräilyssä. Jyväskylän Ammattikorkeakoulun myöntämän apurahan turvin toimintamme saatiin käyntiin. Jyväskylän sähköpyörä Oy:llä on monen vuoden kokemus suorituskykyisten sähköpyörien rakentamisesta, tekniikasta sekä akkuteknologiasta ja muusta aihepiiriin liittyvästä. Tavoitteenamme on tarjota kuluttajalle uudenlaista palvelua tavallisten polkupyörien sähköistämisestä sähköpyöriksi sekä muusta oheistoiminnasta, sillä sähköpyöräily on tulossa kovaa vauhtia valtavirtaan ja haluamme olla mukana edesauttamassa liikettä!

Kesällä 2019 toiminta alkoi kevyt-yrittäjyyden kautta tarjoamalla ensimmäisille asiakkaille tavallisten polkupyörien muuntamista sähköavusteisiksi polkupyöriksi sekä sähköpyörien ja erilaisten sähkölaitteiden huoltoa. Saamamme hyvän palautteen ja kannustuksen vauhdittamina ideoimme mitä voisimme tehdä seuraavaksi. Oli aika tehdä päätös ja nostaa ylös oikea osakeyhtiö ja aloittaa toiminta.

Alkuvuodesta 2020 otimme seuraavan askeleen. Meillä oli valmiiksi jonkinlaiset toimitilat, asiakkaita ja visio saattaa Jyväskylästä sähköpyöräilyn edelläkävijäkaupunki. Tutustuimme Jyväskylän pyöräilynedistämisstrategiaan, jossa tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 20% alle 5km työmatkoista taitetaan sähköavusteisin polkupyörin. Tämä sopi hyvin toimintaamme. Jyväskylä on kunnostautunut pyöräilyn edistämisen ja kiertotalouden saralla, joten liikeideamme tarjota asiakkaille palvelua sähköistämällä heidän omia polkupyöriään sähköavusteisiksi polkupyöriksi sai entisestään vahvistusta. 16.4.2020 täytimme lomakkeet YTJ-palvelussa ja saimme oman y-tunnuksen 3131365-9.

Yrityksemme on selvinnyt ensimmäisistä koetuksistaan sekä korona-ajasta kunnialla. Odotamme jatkoa sekä tulevaa avoimin mielin.

Jyväskylän Sähköpyörä Oy