Jyväskylän Sähköpyörä Oy sai alkunsa keväällä 2018, kun  ystäväni Ville esitteli minulle (Joonakselle) rakentamaansa sähköpyörää ja lähdimme ideoimaan, olisiko tässä tulevaisuuden tapa liikkua. Opiskelin tuohon aikaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa informaatiotekniikkaa ja liiketaloutta, ja päätimme hakea Yritystehdas -rahoitusta projektimme käynnistämiseen. Saimme rahoituksen Jyväskylän Yritystehtaalta prototyyppi-sähköpyörän rakentamiseen ja päätimme rakentaa minun jopostani sähköpyörän testiksi ja mainokseksi. Samalla Villen veli Lauri oli rakennellut omia pyöriään. Siinä missä Ville automaatioasentajana keskittyy akkutekniikkaan ja muihin teknisiin ratkaisuihin, hakee Lauri pyöriltään estetiikkaa ja käytettävyyttä. Aloimme pyörittää ajatusta omasta yrityksestä.

Kesällä 2019 aloitimme toimintamme kevyt-yrittäjyyden kautta tarjoamalla tutuillemme tavallisten polkupyörien muuntamista sähköavusteisiksi polkupyöriksi ja sähköpyörien sekä sähkölaitteiden huoltoa. Saimme töistämme hyvää palautetta ja kannustusta, joten mietimme mitä voisimme tehdä seuraavaksi. Huomasimme että kevyt-yrittäjyys ei enää sovellu tarpeisiimme, sillä emme voineet laskuttaa tilattavia osia asiakkaalta ilman että kevyt-yrittäjyys olisi tulkinnut sen olevan palkkaa. Oli aika nostaa oikea osakeyhtiö ylös.

Vuonna 2020 otimme seuraavan askeleen. Meillä oli jo talli, kokemusta ja visio täyttää Jyväskylä sähköpyörillä. Lisäksi tutustuimme Jyväskylän pyöräilynedistämisstrategiaan, jossa tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 20% alle 5km työmatkoista taitetaan sähköavusteisin polkupyörin. Juuri tähän me tähtäämme. Lisäksi Jyväskylä on kunnostautunut kiertotalouden saralla, joten liikeideamme sähköistää kansalaisten omia polkupyöriä sähköavusteisiksi polkupyöriksi sai vahvistusta. Keräsimme rahat kasaan ja 16.4.2020 täytimme lomakkeet YTJ-palvelussa ja saimme oman y-tunnuksen 3131365-9. Nyt pääsemme kunnolla hommiin!

Kesä 2020 on edessä. Tunnelma on kutkuttava, sillä voimme vain arvailla miten päällä oleva COVID-19 tilanne vaikuttaa kesän myyntiin. Uskomme että perheet haluavat viettää aikaa ulkona ja tehdä retkiä yhdessä palveluiden ollessa kiinni. Rakennamme myös yhteistyötä Jyväskylän kaupungin ja paikallisten pyöräily-toimijoiden kanssa. Paljon on vielä tehtävää että saamme tasaisen kassavirran ja toimintamme vakiinnutettua, mutta ajat ovat hyvät, asenne mitä parhain ja vatsassa kutkuttavat tuoreen yrittäjän perhoset. Nyt on aika laittaa isompi vaihde silmään ja (sähkö)pyörät pyörimään!

19.4.2020
Joonas Pylvinen
Jyväskylän Sähköpyörä Oy

Tiimi

Ville Korhonen
Sähköistys
Huolto
Akut
Asiakaspalvelu

Pyörä:
Runko: Custom
Moottori: MXUS XF40
Kontrolleri: “Kunteng 1000w”
Akku: 44.4v 26Ah

Joonas Pylvinen
Myynti & markkinointi
Verkkosivu
Yrityskehitys
Asiakaspalvelu

Pyörä:
Runko: Biltema-Jopo
Moottori: 250W etunapa
Akku: 36V 12s3p 

Lauri Korhonen
Sähköistys
Huolto
Avustavat työt
Asiakaspalvelu

Pyörä:
Runko: Dartmoor primal 27
Moottori: Bafang BBSHD 1000w 52v
Akku: 14,5Ah em3ev bt 

Sulje valikko