Tämän ostajanoppaan tarkoituksena on auttaa sähköpyöräsarjan valinnassa. Moottoreita on karkeasti jaettuna 3  eri tyyppiä. Kaikissa on omat hyvät sekä huonot puolet, tässä pieni kuvaus sekä lista hyvistä & huonoista puolista. Kysy meiltä rohkeasti lisää, osaamme neuvoa mikä vaihtoehtehto on paras sinun pyörällesi ja tarpeillesi

Suoraveto-napamoottorit 250-1000w

Etu- tai takapyörään sijoittuva moottori. Koska liikkuvia osia ei ole roottorin sekä staattorin ohella, ovat nämä moottorit erittäin huoltovarmoja sekä suurempitehoisia kuin välitetyt napamoottorit.  Suoraveto-napamoottoreilla on tiedetty ajettaneen kymmeniätuhansia kilometrejä ilman mainittavaa huoltoa.  

+ Helppo huoltoinen sekä varmatoiminen

+ Edullinen

– Suurikokoisempi kuin välitetty napamoottori

– Vaatimattomampi vääntömomentti verrattuna poljinkeskiömoottoreihin

 

Välitetyt napamoottorit 250-500w

Etu- tai takapyörään sijoittuva moottori . Kooltaan sekä kokonaisteholtaan monesti pienempiä kuin suoraveto napamoottorit. Välitetyissä napamoottoreissa on moottorin sisällä 3 ratasta joiden kautta veto pyörään välittyy näin tuoden hieman enemmän vääntöä ja pienentäen kokoa. Sisäisten nylonrattaiden takia suorituskyky jää usein n.250-500w luokkaan.

+ Pienikokoinen

+ Edullinen 

– Vaatimaton suorituskyky

– Äänekäs

Poljinkeskiömoottorit

Poljinkeskiöön sijoitettava moottori jossa veto tapahtuu polkupyörän vaihteiden kautta. Poljinkeskiömoottoreissa saavutetaan useasti paras vääntömomentti. 

+ Suuri vääntömomentti 

+ Nopeus ja voima säädettävissä tehokkaasti vaativaan ja monipuoliseen ajoon.

– Vaatii enemmän huoltoa

– Kuluttaa voimansiirtoa nopeammin